20 oktober 2013

Kaffesump i stället för Svinto

Efter två dagars konferens i Umeå, vaknade jag i morse med rester av en envis huvudvärk kvar, trots en lång natts sömn. Dessutom möttes jag av en enorm ackumulerad hög av en knapp veckas disk i diskhon. Motvilligt tog jag tag i saken och betade av slevar, knivar, skålar, plastbehållare, kastruller och stekspadar, en efter en. Även kaffepannan (som kokade över i onsdags under klädbytarkvällen) behövde tömmas och rengöras.

Jag har hört att man inte ska spola ner kaffesump i avloppet, så jag brukar låta det torka ut och slänga det i hushållssoporna i stället. Den här gången började dock tankarna vandra iväg när jag stod där och öste upp sumpen:
Man borde ju kunna använda det här till något vettigt i stället. Ansiktsskrubb eller rengöring eller så. Jag får kolla nätet efter användningsområden för kaffesump sen ...
Plötsligt fick jag en ingivelse och tog upp en rejäl näve sump och började gnugga mot diskhons solkiga insida.


Tjolahopp, så försvann allt äckel och ytan blev som skinande ny! Hädanefter skippar jag Svinto till diskhon och kör med kaffesump i stället. Först efter den behandlingen slängs det i soporna. Återbruk äger!


(Efteråt sökte jag efter andra användningsområden för kaffesump och hittade både idéer till ansiktsmask, diverse växtnäring, doftneutraliserare och peeling.)

2 kommentarer:

 1. Nilla (Vita_rosor på Twitter)20 oktober 2013 16:09

  Hej Karin, följer din blogg lite då och då och vi har tjötats lite på Twitter även om jag inte varit aktiv där på rätt länge nu.

  Undrade bara om du hört om No 'poo http://www.nopoo.se/

  Olika shampoometoder som går att göra själv med vanliga hushållsprodukter.


  Du har kanske redan sett sidan?

  SvaraRadera
 2. Hej Nilla,
  Kul att du läser bloggen! Jo, jag känner till No poo och kollar in där lite då och då. De har många och bra tips!

  SvaraRadera