13 november 2013

Symaskinen - synd nr 4,5

Kombinationen av den dundersnygga kostymen som min man köpte och min dubbelt havererade symaskin, fick mig till slut att kapitulera. Ringde symaskinsreparatören, tog maskinen i hand och lämnade in den för reparation. Nu kanske de använder en del nyproducerade reservdelar när de lagar, och det går emot mina tidigare hårda argument.

Jag har inte haft den inne på service någonsin sen jag fick den 1992 (tror jag det var), så själva reparationen kommer att medföra mer återbruk och fler hemgjorda saker, längre livslängd för maskinen och därmed mindre konsumtion.

Men faktum kvarstår: nyproducerade reservdelar är trots allt NYPRODUCERADE och jag blir tvungen att kompensera big time. (Både kompensation för gravljusen och det här kvar alltså ...)

Hos reparatören står de gamla trotjänarna färdiga på rad, redo att hämtas. Kanske ska de sy julgardiner?

När jag vände mig om för att gå ut, föll mina ögon på den här fantastiska skapelsen! Jag blev blixtkär. Orange! Var ungefär en sekund från att fråga om man kunde få adoptera den under tiden min egen fixades, men hann hejda mig.

2 kommentarer:

 1. Du är fascinerande! Du är duktig! Du får mig att fundera hur jag själv väljer produkter i det vardagliga livet! Tummen upp för dig! (Och symaskinen...) :-) Ha en bra dag/Miah

  SvaraRadera
 2. TACK Miah! Det är faktiskt en av anledningarna till att jag öht bloggar om det här, att jag kanske kan inspirera fler och sätta igång funderingar.

  Det närmar sig årets slut och jag märker att jag börjar tumma på reglerna, men jag gör mitt bästa.

  Tack igen för pepp! Det var precis vad jag behövde i dag.
  /Karin

  SvaraRadera