28 april 2013

Den som söker finner något annat

I två veckor har jag nu - i väntan på att hitta ett vettigt och enkelt recept på eget diskmedel - använt mig av de här små flaskorna ...

Såna här förpackningar från olika hotell dräller det av i badrumsskåpet. Använder man någonsin upp dem?

Något jag upptäckte var att schampo och duschtvål inte riktigt funkar på samma sätt som diskmedel. Det blir liksom en slags hinna på glas och kastruller m.m. av till exempel schampo. Ingen aning om varför, men så är det.

Nu, när vi skulle putsa fönstren (mer om det senare) och jag letade efter en trasa, hittade jag den här flaskan i städskåpet!


Antagligen köpte jag den för längesen, just för att diskmedlet vi hade höll på att ta slut. Ställde väl in den i skåpet och glömde bort den.

Nu behöver jag inte känna stress över att försöka tillverka diskmedel av pottaska och annat krångligt. Inte än på ett tag i alla fall.

2 kommentarer:

 1. Hej hopp Karin!

  Jag läste om din blogg i tidningen förut - och nu hittade jag hit genom Rebecca! Kul!

  Jag tror att schampo avger en sån där hinna pga att det är gjort för håret OCH huden. Schampo är i grunden nämligen inte särskillt bra för huden (uttorkande kemikalier) så de smäller väl i den där hinnan för att allt ska verka bra. Jag har kompisar som inte tvättar håret med schampo pga alla kemikalier som tar sig in i kroppen den vägen. Istället har jag hört varieanter som "bara balsam", ägg och avokado, och så finns der ekologiskt/organiskt schampo utan dessa ämnen: Sodium Lauryl Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Xylene Sulfonate, TEA Lauryl Sulfate, Sulfur (in dandruff shampoos), Selenium Sulfide (in dandruff shampoos).

  Galet va?!?!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen Tove!
  Det är det som är så kul med det här projektet; jag lär mig saker hela tiden.

  Och varmt välkommen att följa! :)

  SvaraRadera