13 maj 2013

Problem - glömde hårprodukten hemma

Jag har semester och är utomlands.

Insåg när vi satt på tåget att jag glömt min hårvax hemma ... Får inte köpa nytt. Panik. Min frisyr är superkort på sidorna och lite längre på huvudet (snart 17-åriga brorsonen kallar det "side cut"), så det krävs en del produkter för att det ska stå uppåt på det sätt jag vill på skallen. Läggningsgelé och hårsprej räcker inte, upptäckte jag i går.

Har sökt på nätet, och linfröavkok verkar vara grejen, men jag har inte testat än. Prövade dock salt och vatten, som jag i desperation gned mot händerna och sen i håret. Resultatet? Fullt med saltkorn i hårbotten och intrycket av att jag plötsligt producerat ohemula mängder mjäll.

Men jag ger inte upp. Vill dock hitta några fler alternativ innan jag utsätter mitt hår för linfrögelé ...

Kanske slutar det här året med att jag rakar av stråna i stället. Är ju i alla fall en hållbar, praktisk och billig lösning.


Lite dålig tillgång till nätaktivitet i och med att jag är på bortaplan, alltså, men något inlägg till ska det nog kunna bli innan veckan är över.

4 kommentarer:

 1. Sockervatten är ju en klassiker! Koka ihop vatten och socker, spreja. Stelt och lite kladdigt, i synnerhet om det regnar. Men vad gör man inte för att frisyren ska bli rätt! ;-)

  SvaraRadera
 2. Haha, tack Ingrid! Jag har faktiskt funderat på just sockervatten. Minns punken ... Kanske bör prövas. Återkommer med eventuellt resultat, om jag vågar.

  SvaraRadera
 3. Här finns recept på sockerspray:

  http://www.morotsliv.com/2012/10/giftfri-harstyling.html

  SvaraRadera
 4. Toppen! Tack Ila! Nu har jag dock klippt mig supersuperkort inför sommaren (cykelhjälmvänligt), så sockersprejen kanske inte behövs. Funderar mer på hur man kanske kan vispa ihop något som kan fungera som vax för att i stället få håret platt :) Ska dock givetvis kolla in sockersprej-receptet.

  SvaraRadera