9 maj 2013

Problem - tablettförvirring

"Tog jag D-vitamin i morse?" frågar jag honom.

Han ser på mig och säger att han inte vet. Nej, och varför skulle han veta det? Det var bara en dum fråga som jag ställde medan jag febrilt för mitt inre försökte rekonstruera morgonens händelseförlopp:

Klev upp. Gick på toa. (Tog vitamin?) ... Dukade fram frukostkoppar. Pratade med honom. Tog ut pepparrotsvisp ur kylen. Hällde upp te, åt frukost. Småpratade. (Tog vitamin?) ... Tänkte på framtiden. Borstade tänderna. (Tog vitamin?) ...

Insåg att jag äter så mycket vitaminer, tillskott och mediciner nu, så jag är i mer eller mindre akut behov av en dosett. En med må, ti, on, to, fr, lö, sö på. Gärna med tre fack för varje dag.

Jag får väl ta en runda på mina vanliga begagnat-ställen och hålla tummarna för att något efterlevande barn till bortgången äldre dam/herre har tänkt på att lämna till återbruk. Kan i och för sig bli fin fredagsshopping, om det lyckas.

Eller så får jag börja föra bok över mina tabletter. Eller skaffa bättre närminne.

Japp. Varsågod, dagens tantinlägg.

2 kommentarer:

 1. Hej Karin.
  Vilken underbar blogg. Kommer absolut att följa dig. Tänkte bara berätta att jag precis utvecklar en system för piller, Curebits, (gilla gärna på FB). Det har ännu inte gått i produktion men får jag bara lite tid över så kan jag fixa till en av prototyperna lite käck så kan du få den till dina piller.
  Ha det gott och lycka till. Marika Ördell

  SvaraRadera
 2. Tack Marika!
  Det var snällt tänkt. Men jag får ju inte köpa något nyproducerat ... även om det är en fin idé :)

  I och för sig får jag i nödfall/undantagsfall ta emot gåvor som är nya, men helst inte.

  Får fundera på det där. Nu är i och för sig pillertiden snart slut, så det kanske löser sig själv :)

  SvaraRadera