5 juni 2013

Tricket för trasiga solglasögon

Solglasögon är ett måste för mig. Sommar som vinter. Det är jobbigt med starkt ljus och jag får ont i huvudet av att kisa. Dessutom älskar jag stora fräsiga brillor! De får mig att känna mig coolare, snyggare, tuffare.

De jag använder mest nu är ett par gigantiska Ray Ban Wings pilotbrillor, som jag ärvt av min bror. Han fick dem i present ca 1989 och de har hängt med sen dess.

Min absoluta favorit är dock den klassiska varianten à la Jackie Kennedy/Jackie O. Ser jag ett par såna har jag svårt att låta bli att - åtminstone - prova.

Tre par Jackie-varianter har det blivit. Ett par tappade jag bort. Par nummer två (svarta tonade, halvdyra) gick sönder och lagades med superlim två gånger, innan de var bortom räddning. Det tredje paret är i någon slags knäckaktig färg. Jag köpte dem på Återkommande mode för ca 30 kr och älskar dem! I somras gick även de sönder och när jag upptäckte att superlimmet var slut var det nästan så jag fällde en tår. Sen dess har de legat i en låda.

Häromdagen, när jag surfade omkring på min amerikanska bildlärarkompis Sproutgirls blogg och supersköna Flickrsamling, såg jag en fantastisk bild som fick mig att återigen längta efter de ljusbruna favoritbrillorna.

"Det måste finnas ett sätt att laga dem! ..." tänkte jag. Funderade och funderade ...

Plötsligt slog det mig: nagellack!

Solglasögon under lagning.

Jag tog ett transparent nagellack ur badrumsskåpet, tryckte ihop bågarna och penslade på av glatta livet. Ett lager, höll ihop bågarna med fingrarna, lät torka. Ett andra lager, ännu tjockare, höll ihop lite lätt som stöd, lät torka.

Voilà!

Just like Jackie O, sort of ...

De funkar! Nu vore det bra om solen dök upp också ...


Uppdatering 7 juni: lagningen sprack i dag vid lunchtid när jag skulle ta på mig dem. Har dock lyckats hålla ihop dem och gör ett nytt försök i morgon. 

3 kommentarer:

 1. Ge inte upp! Du passar så bra i den modellen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! De är nu tyvärr kasserade, eftersom jag inte lyckades göra om lagningen. Men jag har skaffat nya liknande. Något ljusare båge. Ja, begagnade förstås!

   Radera
 2. Jag hann bara kommentera här så pajade mina solglasögon. En liten, liiiten skruv ligger på golvet i bussen...

  SvaraRadera